Mobil klímák

A nyárnak szinte csak pozitív oldalai vannak: gyönyörű idő, strandolás, napozás és így tovább. Azonban amikor otthon vagy és kint tombol a nyár, az évszak a kellemetlen arcát is megmutatja: az időnként elviselhetetlen hőség. 

A hideggel ellentétben a hőség a megfelelő eszköz hiányában kevésbé kezelhető probléma: nem tudsz egyszerűen egy pulcsit felvenni vagy vastagabb takaróval takarózni.

A hőség nem csak kellemetlen lehet, hanem akár egészségügyi problémákat is okozhat. Ezen túl akár alvási nehézségekkel is járhat, ami negatívan hathat a teljesítményre is. 

Egy mobil klíma ideális megoldás lehet, amennyiben egy olyan helyiség hűtését akarod megoldani, ahol valamiért egy hagyományos légkondicionáló nem helyezhető el. Például ha valamilyen okból kifolyólag nem lehet külső egységet elhelyezni az épületen.

Legjobb mobil klímák 2021-ben - Tesztek és vásárlói értékelések alapján

Whirlpool PACW29HP

Whirlpool PACW29HP

A Whirlpool PACW29HP egy számos okos funkcióval ellátott mobilklíma. Több, mint 10.000 BTU/órás hűtési teljesítményének köszönhetően akár egy nagyobb nappali hűtésére is alkalmas – átlagos 2,6 méteres belmagassággal számolva.

Ez egy multifunkciós készülék, amely nem csak hűt, hanem szellőztet, páramentesít és fűt is. A különböző módok között könnyedén lehet váltani a távirányítóval. 

Amennyiben az Around U funkció be van kapcsolva, a mobil klíma folyamatosan figyeli a helyiségben tartózkodó személy(ek) körüli levegő hőmérsékletét és ezt figyelembe véve szabályozza a működését. 

Az úgynevezett DIM funkció segítségével a LED kijelzőt bármikor kikapcsolhatod anélkül, hogy ez bármilyen hatással lenne a működésre. Kikapcsolt állapotban a klíma nem bocsájt ki semmilyen fényt, így nem zavar az alvásban. Amikor be van kapcsolva a LED kijelző, az többek között kijelzi a víztartály szintjét is, valamint tájékoztat arról, amikor a készülék víztartálya megtelt és automatikusan leállítja magát.

Az úgynevezett “6. érzék” technológia használatával elég beállítanod a kívánt hőmérsékletet. A mobil klíma ezt követően folyamatosan vizsgálja a környezetét és szükség esetén automatikusan vált az üzemmódok között aszerint, hogy mi szükséges a kívánt hőmérséklet eléréséhez és fenntartásához.

A Whirlpool PACW29HP egy energiatakarékos, közepes teljesítményű mobil klíma az egyik legnépszerűbb gyártótól, amit rendszerint átlagon felülire értékelnek a vásárlók.

 • Üzemmódok: Hűtés, szellőzés, páramentesítés, fűtés
 • Teljesítmény kW-ban: 3 kW hűtési és 2.5 kW fűtési
 • Maximális hűtési teljesítmény: 10.236 BTU/óra – maximum 37-42 négyzetméter hűtésére alkalmas
 • Zajszint: 64 dB
 • Távirányító: Igen
 • Tömeg: 35 kg
 • Energiaosztály: A+

Rohnson R-885

ROHNSON R-885 Genious Wi-Fi

A Rohnson egy talán kevésbé ismert márka Magyarországon, azonban Ez még nem garancia arra, hogy nem készít jó termékeket. A Rohnson R-885 egy remek példa erre. 

Ugyan az előző Whirlpool modellel szemben ez a készülék nem rendelkezik fűtési üzemmóddal, ez nem hátrány, amennyiben amúgy sem terveztél fűteni a megvásárolandó készülékkel. A másik három üzemmód: hűtés, szellőztetés, páramentesítés az R-885-ben is megtalálható.

Ennek a mobil klímának az egyik különlegessége az, hogy távolról, akár okostelefonról is vezérelhető. Ez úgy lehetséges, hogy rá lehet csatlakoztatni az otthoni wifire. 

9.000 BTU/órás hűtési teljesítményének köszönhetően egy nagyobb szoba hőmérsékletét lehet vele szabályozni. Akár 16 Celsius fokig is le lehet vele hűteni egy ekkora helyiséget. 3 hűtési sebesség között lehet választani, amelyek közül a leggyorsabbal igen rövid időn belül le lehet hűteni a szobát a kívánt hőmérsékletre.

Természetesen nem csak okostelefonnal, hanem a készülékhez járó távirányítóval is be lehet állítani. 

64 dB-es maximális működési zajszintje átlagosnak mondható. Az alján található kerekeknek köszönhetően e modell esetében igazi értelmet nyer a “mobil” a “mobil klímában”, hiszen könnyedén mozgatható, anélkül, hogy fel kellene emelni.

 • Üzemmódok: Hűtés, szellőzés, páramentesítés
 • Teljesítmény kW-ban: 2,6 kW
 • Maximális hűtési teljesítmény: 9.000 BTU/óra – maximum 30-34 négyzetméter hűtésére alkalmas
 • Zajszint: 64 dB
 • Távirányító: Igen
 • Tömeg: 27,5 kg
 • Energiaosztály: A

Daitsu APD 09 CK

DAITSU APD 09 CK

Az APD 09 CK a Daitsu 9.000 BTU/óra hűtési teljesítményű mobil klímája. Ez azt jelenti, hogy átlagos, nagyjából 2,6 méter belmagasság esetén 30-34 négyzetméter hűtésére alkalmas. 16 és 30 Celsius fok közötti hőmérsékletre képes lehűteni az adott helyiséget.

A kényelmes vezérlésről a készülékhez járó távirányító gondoskodik. A páramentesítő funkció aktiválásával a klíma segít fenntartani a helyiség megfelelő páratartalmát. 

Az időzítőnek köszönhetően előre bepgrogramozhatod, hogy mikor induljon be automatikusan a mobil klíma. Az éjszakai funkció bekapcsolása esetén a készülék lecsökkenti a fordulatszámot, működése csendesebbé válik, miközben továbbra is fenntartja a kívánt hőmérsékletet.

A görgőknek köszönhetően könnyedén lehet mozgatni, hiszen közben nem kell felemelni. Egyébként 27,5 kg-ot nyom, ami átlagosnak mondható ennél a teljesítménynél.

A szűrője mosható, tehát nem kell cserélni, csak időnként folyó vízzel átöblíteni. Ez esetben meg kell várni, amíg megszárad, majd egyszerűen vissza kell tenni a készülékbe és tovább is lehet használni.

A Daitsu APD 09 CK egy általános tudású, megbízható mobil klíma, amit bátran ajánlunk azoknak, akik maximum 30 négyzetméter körüli alapterületű szoba hűtésére keresnek mobil megoldást. Nem rendelkezik fűtési üzemmóddal és nem vezérelhető okostelefonról, azonban ezek a hiányosságok kevés felhasználó számára igazi negatívumok.

 • Üzemmódok: Hűtés, szellőzés, páramentesítés
 • Teljesítmény kW-ban: 2,6 kW
 • Maximális hűtési teljesítmény: 9.000 BTU/óra – maximum 30-34 négyzetméter hűtésére alkalmas
 • Zajszint: 64 dB
 • Távirányító: Igen
 • Tömeg: 27,5 kg
 • Energiaosztály: A

Daitsu APD 12 HK 2

DAITSU APD 12 HK 2

Az APD 12 HK 2-t nevezhetjük az APD 09-es nagy testvérének. Nagyobb a teljesítménye, a tudása és természetesen valamivel többe is kerül. Ami a kinézetüket illeti, abban nincs sok különbség – bár ez a modell valamivel nagyobb és modernebb megjelenésű.

Ami az eszköz funkcionalitását illeti, egy fő különbség van a kisebb teljesítményű modellhez képest: a fűtési üzemmód. Amennyiben tehát ez egy számodra hasznos funkció lehet, ezt a modellt érdemes választanod – már csak azért is, mert nem kerül nagyságrendileg többe, mint a 09-es.

A nagyobb, 12.000 BTU/órás teljesítményének köszönhetően akár 42-45 négyzetméteres, átlagos belmagasságú helyiséget is le tud hűteni avagy fel tud fűteni. A nagyobb teljesítménnyel valamelyest nagyobb maximális zajszint is jár: 65 dB.

A készülék tömege szintén nagyobb, mint az APD 09-esé, egészen pontosan 39 kg. tehát a súlykülönbség jelentős. Azonban ez nem nagy hátrány, hasonlóan könnyen mozgatható a görgőknek köszönhetően.

Az APD 12 HK 2-est tehát akkor érdemes megvásárolnod az olcsóbb 09-es helyett, amennyiben szükséges vagy a fűtési üzemmódra és/vagy a nagyobb teljesítményre.

 • Üzemmódok: Hűtés, szellőzés, páramentesítés, fűtés
 • Teljesítmény kW-ban: 3,5 kW
 • Maximális hűtési teljesítmény: 12.000 BTU/óra – maximum kb. 42-46 négyzetméter hűtésére alkalmas
 • Zajszint: 65 dB
 • Távirányító: Igen
 • Tömeg: 39 kg
 • Energiaosztály: A

Sencor SAC MT9020C

Sencor SAC MT9020C

A Sencor SAC MT9020C egy jóárasított 9.000 BTU/óra teljesítményű mobil klíma. Rendelkezik minden olyan funkcióval, ami szükséges ahhoz, hogy kiválóan ellássa a dolgát: az adott helyiség lehűtését. Nem rendelkezik fűtési üzemmóddal és nem vezérelhető okostelefonról, de tulajdonképpen csupán ezzel a két extra funkcióval nem bír.

4 különböző hűtési sebességfokozattal rendelkezik, így azt is tudod szabályozni, hogy milyen gyorsan hűtse le a szobát. 18 és 32 Celsius fok közötti hőmérsékletre lehet beállítani. 

6 dB-es maximum zajszintje átlagosnak számít ebben a teljesítmény kategóriában, tehát vannak nála halkabbak, s hangosabbak is.

Mosható szűrővel van ellátva, ami megkönnyíti a karbantartást. Nincs szükség a szűrő rendszeres cseréjére. Használattól függően évente 1-szer-2-szer érdemes kitisztítani a szűrőt.

A készülék el van látva időzítővel is. Ennek köszönhetően előre be lehet állítani, hogy mikor induljon be. A takarékosság érdekében tehát például beállíthatod úgy, hogy akkorra hűtse le az adott szobát, mire hazaérsz munkából. Az éjszakai üzemmód segítségével alvás közben sem fog zavarni a mobil klíma.

 • Üzemmódok: Hűtés, szellőzés, páramentesítés
 • Teljesítmény kW-ban: 2,6 kW
 • Maximális hűtési teljesítmény: 9.000 BTU/óra – maximum kb. 30-34 négyzetméter hűtésére alkalmas
 • Zajszint: 65 dB
 • Távirányító: Igen
 • Tömeg: 29 kg
 • Energiaosztály: A

Sakura STAC 15 CPA/NB

SAKURA STAC 15 CPA

A Sakura STAC 15 CPA/NB egy nagy teljesítményű mobilklíma. Valójában a legnagyobb teljesítményű ezen a listán. 14.000 BTU/óra maximális hűtési teljesítményének köszönhetően akár 60-65 négyzetméternyi terület hűtésére is alkalmas. Elméletben tehát egy nagyobb méretű, átlagos belmagasságú lakás hűtésére is alkalmas lehet. Azonban figyelembe kell venni, hogy egy lakás jellemzően több kisebb helyiségből áll, amik között a légmozgás nem ideális. 

A modell különlegessége a nagy teljesítményen túl az alacsony működési zajszint: mindössze 56 dB, ami jóval alacsonyabb, mint az összes többi itt felsorolt modellé. Így tehát ez messze a legcsendesebb modell a listánkon.

A nagy teljesítményhez az átlagosnál nagyobb tömeg is párosul: üresen 40 kg-ot nyom a STAC 15 CPA/NB. Szerencsére ez nem nagy probléma, lévén ez a modell is el van látva görgőkkel.

Egy ilyen nagy teljesítményű berendezésnél fontos szempont az energiafogyasztás. A modell energiaosztálya A, ami átlagos ebben a kategóriában. Az időzítőnek köszönhetően előre be lehet állítani, hogy mikor induljon be a hűtés, ami segít a használat és így energiafogyasztás kordában tartásában.

Ezt a mobil klímát akkor ajánljuk, amennyiben egy nagy teljesítményű, egyben rendkívül csendes eszközt szeretnél vásárolni.

 • Üzemmódok: Hűtés, szellőzés, páramentesítés
 • Teljesítmény kW-ban: 4,4 kW
 • Maximális hűtési teljesítmény: 14.000 BTU/óra – maximum kb. 60-65 négyzetméter hűtésére alkalmas
 • Zajszint: 56 dB
 • Távirányító: Igen
 • Tömeg: 40 kg
 • Energiaosztály: A

ETA Fresco 0578 90000

ETA Fresco 0578 90000

Az ETA Fresco 0578 90000 a legkisebb teljesítményű, egyben legkedvezőbb árú mobil klíma a listánkon. 7.000 BTU/óra hűtési teljesítményével maximum 20-23 négyzetméteres helyiség hűtésére alkalmas. Ez egy nem is olyan kicsi szoba, például egy 4×5 méteres nappali hűtésére elég. 

A kisebb teljesítmény kisebb mérettel és tömeggel is jár, mindössze 19,5 kg-os. A görgőknek és a kis tömegnek köszönhetően a mozgatása rendkívül egyszerű.

A modellhez jár távirányító is, amivel ki lehet választani az üzemmódot és a kívánt hőmérsékletet. A 3 üzemmódot külön-külön és akár egyszerre is lehet használni.

A mobil klíma funkciói közé tartozik az időzítő és a az éjszakai üzemmód. Utóbbi a normális 65 dB-nél halkabb működést jelent.

Amennyiben egy ilyen, kisebb teljesítményű mobil klíma is kielégíti az igényeidet és nincs szükséged olyan extra funkciókra, mint az okostelefonos távvezérlés, az ETA Fresco 0578 egy ideális választás.

 • Üzemmódok: Hűtés, szellőzés, páramentesítés
 • Teljesítmény kW-ban: –
 • Maximális hűtési teljesítmény: 7.000 BTU/óra – maximum kb. 20-23 négyzetméter hűtésére alkalmas
 • Zajszint: 65 dB
 • Távirányító: Igen
 • Tömeg: 19,5 kg
 • Energiaosztály: A

Electrolux WP71-265W

ELECTROLUX WP71-265WT

Az Electrolux WP71-265W a népszerű gyártó különleges, modern megjelenésű, közepes teljesítményű mobil klímája. 

A modell hűtési tartománya 17 – 30 Celsius fok. A többi ezen a listán szereplő modellel ellentétben nem oldalra, hanem felfelé bocsátja ki a hideg levegőt.

A WP71-265W viszonylag nehéz a 9.000 BTU/óra kategóriában, azonban a minden irányba forgó görgőkkel mozgatása egyszerű feladat.

Egyik extra funkciója az okostelefonon keresztüli távvezérlés, ami segítségével akár a távolból is elindítható vagy időzíthető. Természetesen a csomag része a távirányító is, amivel otthonról a távolból is vezérelhető. 

Amennyiben számít a mobil klíma megjelenése és tetszik ez a modern stílus, valamint fontosak számodra az extra funkciók, ez az Electrolux modell jó választás.

Akármilyen okból kifolyólag is döntesz úgy, hogy mobil klímát vásárolsz, fontos, hogy olyan modellt vegyél, amely kielégíti az igényeidet. Lássuk tehát a fő szempontokat, amelyeket érdemes figyelembe venni vásárláskor.

 • Üzemmódok: Hűtés, szellőzés, páramentesítés, fűtés
 • Teljesítmény kW-ban: 2,6 kW hűtési és 2,1 kW fűtési
 • Maximális hűtési teljesítmény: 9.000 BTU/óra – maximum kb. 30-34 négyzetméter hűtésére alkalmas
 • Zajszint: 64 dB
 • Távirányító: Igen
 • Tömeg: 35,5 kg
 • Energiaosztály: A+

Választási útmutató

Amennyiben mobil klímát vásárolsz, fontos, hogy olyan modellt válassz, ami képes lehűteni az adott helyiséget és nem fogyaszt több áramot, mint szeretnél. Amennyiben nem jól döntesz, csalódás lesz a vége, ugyanis az eszköz nem fogja elérni a kívánt hatást. 

Költségek

Az otthoni mobil klímák ára néhány tízezer forint és több százezer között mozog. Az ipari modelleké ennél sokkal magasabb. Ezen az oldalon az otthoni felhasználásra szánt modellekkel foglalkozunk.

Egy modell ára sok mindentől függ. Fontos például a gyártó. Egy a termékkategóriában ismert gyártó termékei mindig drágábbak lesznek, mint egy kevésbé ismerté.

Sokat számít az adott mobil klíma teljesítménye. Minél nagyobb területet képes lehűteni, annál többe fog kerülni. 

Számít az is, hogy csak hűteni tud a mobil klíma vagy esetleg fűteni is. Vannak olyan modellek, amelyek egyben léghűtésre is alkalmasak.

Az olyan extra funkciókért, mint a távvezérlés vagy időzítés szintén többletet kell fizetni.

Végül, de nem utolsó sorban az üzemeltetési költségekről is érdemes szót ejteni: Az üzemeltetési költségeket a használat gyakoriságán túl meghatározza az adott modell fogyasztása, valamint az, hogy milyen gyakran kell cserélni benne a szűrőt, valamint mennyibe kerül egy szűrő.

Érdemes tehát átgondolnod, hogy pontosan milyen tudású mobil klímára van szükséged és ez alapján meghoznod a döntésedet.

Méret

Sokan a mobil klímát azzal a céllal vásárolják, hogy egy adott helyiségben használják. Amennyiben te nem ebbe a csoportba tartozol és időről-időre szeretnéd mozgatni az eszközt, érdemes figyelembe venned mind a méreteit, mind a súlyát.

Gyakori mozgatásra azok a modellek a legideálisabbak, amelyeken van kerék is, ami megkönnyíti az áthelyezést. 

Még akkor is érdemes figyelembe venned a mobil klíma méretét, amennyiben nem tervezed mozgatni: menj biztosra, hogy megvan a megfelelő hely számára az adott helyiségben.

Helyiség mérete – mobil klíma teljesítménye

Az összes szempont közül talán a legfontosabb: az adott helyiség megfelelő hűtéséhez szükséges teljesítményű modellt vásárolj. Amennyiben a mobil klíma teljesítménye nem elég nagy, nem fogja a kívánt hőmérsékletűre lehűteni a szobát, így tulajdonképpen értelmetlenné válik a beszerzés – ami figyelembe véve a mobil klímát átlagos árát, elég nagy csalódás lenne.

Vannak olyan mobil klímák, amik teljesítményük alapján kisebb szobák hűtésére alkalmasak, míg a nagyobb teljesítményű modellek nagyobb légtereket, akár nagy nappalikat is képesek lehűteni.

A gyártók a mobil klímák teljesítményét BTU/óra-ban adják meg.

Természetesen tisztában kell lenned azzal, hogy a hűteni kívánt helyiség hány négyzetméter. Azonban ez nem elég. Figyelembe kell venned egyéb szempontokat is.

Amennyiben például több helyiség hűtésére vásárolsz mobil klímát, amely helyiség össz területe 40 négyzetméter, egy, a BTU/óra teljesítmény alapján 40 négyzetméter hűtésére alkalmas mobil klíma valószínűleg nem lesz elég. Amennyiben tehát több helyiséget szeretnél hűteni mobil klímával, érdemes elgondolkodnod több kisebb teljesítményű modell vásárlásán, egy-egyet minden helyiségbe.

Érdemes figyelembe venned az adott helyiség sajátosságait is. Vannak-e például hőforrások a szobában: például a konyha egy ilyen helyiség. Milyen a szoba tájolása? Sokat süti a nap? Ebben az esetben érdemes az elvileg az adott méretű szoba hűtésére elégségesnél nagyobb teljesítményű mobil klímát venned.

Energiafogyasztás

Minden modell esetében megadja a gyártó a becsült energiafogyasztást . Így könnyen össze tudod hasonlítani az egyes modelleket ebből a szempontból is. 

Amennyiben az energiafogyasztás fontos szempont számodra, érdemes olyan modellt választanod, amely programozható termosztáttal van felszerelve. Az ilyen mobil klímák automatikusan kikapcsolnak, amint elérik a kívánt hőmérsékletet, így csökkentve az energiafogyasztást.

Ne feledkezz meg a berendezés karbantartásáról, tisztításáról sem, hiszen ez is befolyásolhatja az energiafogyasztást. Amennyiben például el van dugulva a szűrő, a mobil klímának nagyobb teljesítményen kell működnie az eredmény eléréséhez, mintha megfelelő állapotban lenne – így az energiafogyasztása is nagyobb lesz.

Szellőzés

A mobil klíma a hozzá tartozó csövön keresztül kifújja a levegőt a szabadba. Ezért kell ablakhoz közel elhelyezni. Minden modellhez részletes instrukciókat küld meg a gyártó a beüzemelést illetőleg. Jellemzően nem bonyolult feladat a beüzemelés, ami az egyik alapja a mozgathatóságnak. 

Amennyiben nem tudod olyan közel helyezni a mobil klímát valamelyik ablakhoz, hogy elérjen addig a gyárilag hozzá járó cső, van lehetőséged vásárolni cső toldást is.

Egycsöves vs Kétcsöves mobil klímák

Ha már csövek: két fő típusa van a mobil klímáknak a szellőzés szempontjából: az egycsöves és a kétcsöves verziók. 

A nevük tulajdonképpen mindent elárul: az egycsöves modelleknek egy szellőztető csöve van, míg a dupla csöveseknek kettő: az egyiken keresztül szívják be a levegőt, míg a másikon keresztül fújják ki a meleg levegőt a szabadba.

A működési mechanizmusukból kifolyólag

 • a kétcsöves mobil klímák energiatekarékosabbak és gyorsabban hűtik le az egységnyi légteret,
 • az egycsöves mobil klímák többet fogyasztanak, viszont olcsóbbak.

Működési zaj

Minden klíma, így minden mobil klíma is ad ki zajt üzemelés közben. A legtöbb esetben szerencsére nem zavaróan hangos, olyan mint egy folyamatos tompa háttérzaj. Sokan azok közül, akik nem tudnak síri csendben elaludni még könnyebben is alszanak el klíma mellett. 

Attól függetlenül, hogy a mobil klímák nem túl zajosak, érdemes ezt a szempontot is figyelembe venned. Különösen ha te éppenséggel azok közé tartozol, akik csendben szeretnek aludni. Ebben az esetben válaszd a lehető leghalkabban működő modellt. Mint minden termék esetében, a mobil klímák működési zajszintjét is dB-ben adják meg.

Beüzemelés

Amint korábban említettük, a mobil klíma beüzemelése nem eget rengető feladat. A legmacerásabb része minden bizonnyal a szellőző egység ablaknál való elhelyezése lesz. Javasoljuk, hogy amennyiben gyakran tervezed mozgatni szobák között az eszközt, szerezz be annyi szellőző egységet, amennyi szobáról szó van. Ez nagyban meg fogja könnyíteni a mozgatást.

Ami a mobil klímák kezelését illeti, jellemzően minden elég egyértelmű. Természetesen részletes használati útmutató is jár melléjük, ami szükség esetén jól jön. 

Esztétika

Mivel a mobil klíma egy elég nagy berendezés és valószínűleg az otthonod egy gyakran használt szobájában lesz elhelyezve, fontos szót ejteni az esztétikáról. 

A mobil klímák megjelenésükben elég hasonlóak. Vannak azért modernebb kinézetű modellek is. Színük általában fehér, ritkábban fekete vagy ezüst. 

Funkciók

Íme néhány funkció, amivel sok mobil klíma rendelkezik és különböző előnyökkel jár.

 • Programozható termosztát: Azok a mobil klímák, amelyek programozható termosztáttal vannak ellátva automatikusan leállnak, amikor a szoba hőmérséklete elérte a kívánt szintet és újraindulnak, ha elkezd melegedni. Ezen túl vannak olyan modellek, amelyeknek az indítását is beprogramozhatod egy adott időpontra.
 • Távirányító: A távirányítónak köszönhetően nem kell odamenned az egységhez, ha például állítani akarsz a hőmérsékleten, be vagy ki akarod kapcsolni azt.
 • Fűtés funkció: Sok mobil klímán van fűtés funkció is. Ez nem helyettesíti a központi fűtést, de bizonyos esetekben hasznos kiegészítője lehet annak.
 • Páramentesítő: A páramentesítő segít megszabadulni a levegő felesleges nedvesség tartalmától, ami különösen hasznos, amikor bejön a forróság.

Ezek voltak a fő szempontok, amiket érdemes figyelembe venned mobil klíma vásárlásakor. Reméljük, hogy segítettünk megtalálni a számodra ideális modellt.

További népszerű mobil klímák magyar webáruházakból