iRobot Roomba i7+

4.5

Ár/érték arány

4.1/5

Üzemidő

4.8/5

Zajszint

4.7/5

Minőség

4.5/5

Kezelhetőség

4.5/5

Erősségek

 • Alexa és Google Assistant integráció
 • Sokféleképpen kezelhető
 • Csendes
 • Automatikusan kiüríti a portartályát

Gyengeségek

 • Nagyon drága
 • Folyamatos költségek - porzsák

A Roomba i7+ a robotporszívós berkekben egyik legismertebb márka, az iRobot prémium kategóriás modellje

Magas ára miatt kevésbé elterjedt, mint sok más iRobot modell. Azonban rendelkezik néhány olyan tulajdonsággal, ami miatt érdemes elgondolkoznod a megvásárlásán, amennyiben egy ilyen készülék belefér a költségvetésedbe.

Ezen az oldalon először bemutatjuk a Roomba i7+-szal kapcsolatos fő tudnivalókat, majd pedig elolvashatsz néhány valós vásárlói véleményt is a készülékről. Ezeket a véleményeket a világháló különböző szegleteiből gyűjtöttük.

A célunk ezzel az, hogy megbízható forrásokból, valós felhasználóktól származó visszajelzések alapján tudd értékelni ezt a modellt.

 • Portartály kapacitása: 0,6 liter
 • HEPA szűrős?: Nem, AeroForce szűrős
 • Üzemidő: 120 perc
 • Zajszint: 58 dB
 • Méretek (M*SZ*H): 92*339*339 mm
 • Gyártói garancia: 2 év

iRobot Roomba i7+ ár

Ha már felmerült az ár, mint az elterjedésének egyik fő gátja, lássuk, hogy konkrétan mennyi az annyi.

Kutatásunk alapján az iRobot Roomba i7+ ára nem változott jelentős mértékben az utóbbi egy év során. A véleményünk készítésekor a modell sok webáruházban elérhető és az ára a legtöbb helyen 305.000 Ft és 345.000 Ft között mozog.

Az árak alakulásából látszik, hogy különböző kiskereskedők időnként akciózzák a terméket – valószínűleg így akarják elkerülni, hogy túl sokáig álljanak ezek a nagy értékű termékek a raktárukban. Nehéz azonban megmondani, hogy ki és mikor akciózza, úgyhogy nem feltétlen érdemes várni arra, hogy véletlenül szembejön veled egy 10-12%-os kedvezmény.

Az iRobot Roomba i7+-ról készített angol nyelvű hivatalos videó:

Tulajdonságok – tesztek, leírások alapján

A véleményünk ezen részében összeszedtük a fő tudnivalókat a készülékről.

Az írásunk elején felsorolás szintjén már bemutattunk néhányat az i7+ legfontosabb tulajdonságai közül.

Portartálya nagyobb, mint a legtöbb robotporszívóé: 0,6 literes. Erre szüksége is van az ideális takarítási teljesítményhez, ugyanis az üzemideje is hosszabb, mint legtöbb társáé (120 perc)

A két átlagon felüli tulajdonságnak köszönhetően hosszú ideig tud takarítani anélkül, hogy vissza kellene térnie a dokkolóba újratöltésre. Ezek a tulajdonságai nagyobb házak, lakások takarítására is ideálissá teszik.

Egy másik említésre méltó adat a Roomba i7+ működési zajszintje: mindössze 58 dB. A legtöbb robotporszívó 60 dB feletti zajszinttel rendelkezik, ami még mindig alacsonyabb, mint a hagyományos porszívók általában 70 dB feletti értéke. Azonban kétségtelen, hogy az i7+ a robotporszívók közül is kiemelkedik ilyen téren (is).

munka közben

A készülék egyik hasznos funkciója a “kábelek összegubancolódása elleni funkció“. A robotporszívók egyik legnagyobb ellensége a földön fekvő kábelek. Mivel ezeknek a készülékeknek a keféi folyamatosan forognak, hajlamosak belegabalyodni a vezetékekbe.  Ilyenkor a legtöbb modellt ki kell szabadítani. Az i7+ el van látva egy érzékelővel, ami ezt hivatott meggátolni.

Természetesen rendelkezik az alapnak mondható érzékelőkkel, amik meggátolják, hogy leessen a lépcsőn vagy összeütközzön a különböző tárgyakkal.

Sok készülékkel szemben nem rendelkezik felmosó üzemmóddal. Ezt a funkciót vannak, akik hasznosnak találják, mások úgy gondolják, hogy nem túl hatékony. 

Az iRobot csúcskategóriás modellje az intelligensebb robotporszívók közé tartozik – ahogy ezt ezen az áron el is várja az ember. Lehet kezelni okostelefonos applikáción keresztül távolról.

Kompatibilis az Amazon Alexa és a Google Assistant szolgáltatásokkal is. Így akár hangvezérléssel is lehet irányítani távolról az applikáción keresztül.

Hatékony, úgynevezett Imprint Smart Mapping szoftverrel van ellátva. Ez a takarítandó területek minél hatékonyabb feltérképezését szolgálja. A különböző helyiségeket el tudod nevezni és meghatározhatod, hogy melyik helyiségeket porszívózza fel. Természetesen be is lehet időzíteni a takarítást adott napokra és időpontokra.

A végére hagytuk a modell legkülönlegesebb funkcióját: a dokkolóval együtt járó portartályt. Ebbe a tartályba 30-szor tudja automatikusan kiüríteni a robotporszívó a megtelt 0,6 literes portartályát. Ennek köszönhetően nem kell minden egyes alkalommal neked kiüríteni a készülék portartályát

A központi tartályban egy nagyméretű porzsák található, ebbe gyűjti a port. Ennek a megoldásnak van egy hátránya is: a porzsák nem újra felhasználható, így a beszerzése folyamatos költséget jelent.

Vásárlói vélemények

Miután objektíven bemutattuk a fő tudnivalókat és jellemzőket, talán itt az ideje, hogy elolvass néhány valós vásárlói visszajelzést.

Ezeknek a visszajelzéseknek egy jelentős részét külföldi oldalakról gyűjtöttük és fordítottuk le. Ennek egyik fő oka, hogy vannak olyan országok, ahol a számok törvénye alapján sokkal többet adnak el az i7+-ból – és így több visszajelzést is találni a felhasználóktól.

Kivétel nélkül, minden termék esetében fogsz egymásnak teljesen ellentmondó véleményekkel találkozni.

Ez már csak azért is így van, mert minden termékből vannak hibás darabok, s sokszor azok, akik ilyet fognak ki, végül csalódnak. Nem is feltétlen annyira a termékben, hanem tapasztalatunk szerint sokszor inkább a kiskereskedő visszáru kezelési módszereiben – ami végül “a terméken csattan”.

Pozitív vélemények

 • Erőteljes szívó hatás.
  Az állatszőrt szépen összeszedi.
  Maga a tartály, mert az elmúlt hónapban abból állt a porszívózás, hogy megnyomtam egy gombot. Nem létszükséglet, de nagyon kényelmes.

  Eredetileg úgy terveztük, hogy hétköznap fogjuk használni, hétvégén pedig alaposan felporszívózunk, de most már hétvégén is ezt indítjuk el. A rendes porszívót akkor fogjuk elővenni, amikor olyan helyeken takarítunk, ahová nem fér be a robot, pl az ágy alá.

  Nem túl hangos. – ÁRUKERESŐ
 • Az évek során vettem néhány Roomba-t. Mindegyik hatalmas időpazarlás volt. Tulajdonképpen minden használatot követően fel kellett utána takarítani. 10 évvel ezelőtt a Karcher sokkal jobb robotporszívót készített és azt használtam az elmúlt 10 év nagy részében.

  Leginkább azért, mert öntisztító volt.Amióta azonban ezt a modellt használom, világossá vált, hogy minden területen jobban teljesít, mint az előző Karcher robotporszívóm. – AMAZON

 • Eddig SZERETJÜK ezt a vákuumot:
  Nagyon könnyű volt elkezdeni a tisztítást. A robotporszívó csendes (összehasonlítva Neato-val), a kiskutyánk sem fél tőle..
  Jó munkát végez a sarkokban és tisztít az ágy alatt is.

  Nagyon jól érti az elrendezést – egyáltalán nem ütközik bútorokba, és pontosan megtalálja onnan a pontos helyet, így abbahagyta a tisztítást, hogy kiürítse a szemetet.
  Nagyon jó munkát végez a szőnyegtől a fáig és fordítva. – AMAZON

 • Csak ajánlani tudom. Kár, hogy már nem előbb vásároltam, nagy segítség a mindennapokban. – ÁRUKERESŐ

portartály tisztítása

Negatív vélemények

 • Nincs magyar nyelvű applikáció, ami nekünk nem gond, de amikor a szüleimnek ajánlottuk, őket ez visszatartotta a vásárlástól. – ÁRUKERESŐ
 • Az önürítő Roomba i7-et 48 órán belül megvettem, miután hazahoztam egy barátom golden retrieverét, akit egy hónapig gondoztam.A termékleírás kifejezetten azt mondja, hogy ez az eszköz “ideális állatok szőréhez”.

  Azért vagyok itt, hogy elmondjam nektek, hogy nem ideális hosszúszőrű állatokhoz.Amikor ez a kutya még itt élt, és egy ideig utána, a Roomba hagyott maga után kutyaszőrt, és időnként magára tekerte a kutyaszőrt, ami miatt szét kellett szednem a készüléket, hogy megszabadítsam tőle. – AMAZON
 • Minden remekül működik, feltérképezte az otthonomat és hibátlanul porszívózott. Egészen addig, amíg egyszer csak a dokkoló abbahagyta a robotom töltését. Felhívtam az ügyfélszolgálatot az iRobot-nál azzal, hogy új dokkolóra van szükségem.

  Nem problémáztak, azt mondták, hogy körülbelül 2-5 héten belül megkapom a cseredarabot. 6 hónappal később még mindig nem kaptam meg az új dokkolómat.

  Felhívtam őket többször, de azt mondták, hogy nem tehetnek semmit. Ekkor egy teljesen új robotot kellett volna küldeniük nekem. Nagyon csalódott vagyok, hogy a drága robotporszívóm immár 6 hónapja kihasználatlan. Még mindig ajánlom ezt a terméket, csak frusztráló a helyzetem. – AMAZON

 • Nagyon izgatott voltam a Roomba i7 miatt. Nagyon sokat kutattam, utánajártam az előnyeinek és hátrányainak. A Roomba i7 elég jól működik.Még nem kellett kiszabadítanom egyszer sem és a padlók általában elég tiszták.

  A legnagyobb problémám vele az, hogy amikor a magas szőnyegekre áttér, a különböző felületek határánál nem túl hatékony.Nincs elég szívóereje a por felszívásához, mivel felemelkedik az átmenethez. Ezt látom a legnagyobb hátrányának, mivel ezeknél a részeknél utána kell takarítanom. – AMAZON

Használati útmutató

Kattints ide és egy új ablakban megnyílik a készülék angol nyelvű használati útmutatója, amit akár egy kattintással le is tölthetsz.

Konklúzió

Az iRobot Roomba i7+ a népszerű gyártó prémium kategóriás készüléke, ami rendelkezik néhány olyan tulajdonsággal, amivel a legtöbb robotporszívó nem. Ilyen például a központi porgyűjtő tartály.

Amennyiben megengedhetsz magadnak egy ilyen árkategóriájú robotporszívót, érdemes ezt a modellt fontolóra venned az átlag feletti tudása miatt.