iRobot Roomba 605

iRobot Roomba 605

4.1

Ár/érték arány

4.5/5

Üzemidő

4.1/5

Zajszint

4.0/5

Minőség

4.2/5

Kezelhetőség

3.8/5

Erősségek

 • Ár/érték arány
 • Jó kutya- és macskaszőrre
 • Jó a szívóereje

Gyengeségek

 • Nincs feltérképezés funkció
 • Nem programozható
 • Nem túl intelligens

A Roomba 605 az iRobot egyik legnépszerűbb modellje. Ez elsősorban a kedvező árfekvésének köszönhető, ami meglepően jó teljesítménnyel párosul.

A márka termékei jellemzően többszörösébe kerülnek a 605-ösnek és természetesen jobb teljesítményt nyújtanak, de ez nem jelenti azt, hogy a 605-ös ne lenne ideális választás bizonyos körülmények között.

 • Portartály kapacitása: 0,4 liter
 • HEPA szűrős?: Nem, AeroVac szűrős
 • Üzemidő: 75 perc
 • Zajszint: 61 dB
 • Méretek (M*SZ*H): 90*350*350 mm
 • Gyártói garancia: 2 év

Hogyan készítettük ezt a véleményt?

Az összes termék véleményünk megírását sok kutatómunka előzi meg. Felkutattunk minden lehetséges, a Roomba 605-tel foglalkozó tesztet és olyan oldalt, ahol elérhetők valós vásárlói vélemények erről a modellről. Ezen információk alapján állítottuk össze ennek az oldalnak a tartalmát.

A célunk ezzel az, hogy neked ne kelljen számtalan oldalt meglátogatni az információk után kutatva – hiszen mi már megtettük ezt és összefoglaljuk a lényeget a legjobb forrásokra alapozva.

Ár

Az iRobot Roomba 605 robotporszívó népszerűségének köszönhetően sok helyről megvásárolható. A véleményünk készítésének pillanatában ez több tíz webáruházat jelent. A készülék ára az utóbbi 2 évben nem változott jelentősen, kis mértékben csökkent.

Amikor ezt a cikket írjuk, az ára 69.000 Ft és 79.000 Ft között mozog webáruháztól és akciótól függően. Ez igen kis intervallumnak számít, azaz nincsenek nagy eltérések a webáruházak árazása között. Így választáskor felértékelődik az, hogy melyik webshopot tartod megbízhatóbbnak.

Az iRobot Roomba 605 működés közben:

Vélemények

Az alábbiakban a valós vásárlói véleményekre és tesztekre alapozva összegyűjtöttük a termék fő előnyeit és hátrányait – vagy más szavakkal erősségeit és gyengeségeit.

Minden robotporszívó véleményünkben fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy a robotporszívó a legritkább esetben váltja ki a hagyományos porszívót.

Érdemes hasonlóan tekinteni ezekre az eszközökre, mint például a mosogatógépekre: vannak olyan szituációk, vannak olyan makacs szennyeződések, amikkel nem bánnak el, így nem váltják ki teljesen a hagyományos kézi mosogatást.

Erősségek

 • Az iRobot Roomba 605-öst a legtöbb oldalon legalább 90%-osra értékelik a vásárlók. Sokan azért ezt a modellt vásárolták meg, mert sok jót hallottak a márkáról, aminek pedig ez volt az egyik legolcsóbban megvásárolható terméke.
 • A legtöbb hagyományos porszívónál jobban bánik el a kutya- és macskaszőrrel. Sok gazdit ez a tulajdonsága lepett meg a legjobban.
 • Szinte mindenki arról számolt be, hogy a levegő tisztább, kevesebb por részecske száll benne, mióta elkezdték használni a 605-öst. Ez különösen pozitív eredmény allergiások számára.
 • Sokan úgy látják, hogy nem is feltétlen érdemes ennél drágább modellt vásárolni. Ezzel kapcsolatban az a véleményünk, hogy a drágább modellek általában nagyobb teljesítménnyel rendelkeznek (pl. hosszabb üzemidő) és vannak bennük olyan funkciók, amik ebben a modellben nem (pl. okostelefonos alkalmazáson keresztüli irányítás).
  Ha csak a szívóteljesítményt nézzük és egy kisebb lakásról van szó, ahol a készülék üzemideje és okossága – hogy milyen hatékonyan használja fel a rendelkezésére álló üzemidőt – kevésbé fontos, akkor valóban igaz, hogy nem feltétlen érdemes ennél drágább, nagyobb tudású modellt vásárolni.
 • A legtöbb pozitívan nyilatkozó vásárló egész egyszerűen úgy fogalmazta meg az élményt hogy pont úgy működik a készülék, ahogy várta, vagy sokkal jobb, mint várta.
 • Többen is a mosogatógép megvásárlása után ezt tartják a legjobb döntésnek, mivel sok időt spórolnak meg, miközben az otthonuk tisztább, mint valaha.
 • Hozzánk hasonlóan, több vásárló is azoknak ajánlja ezt a modellt, akik egy alap tudású készülékre vágyik, ami jó teljesítménnyel porszívóz, de ennél többet nem igazán tud.

munka közben

Gyengeségek

 • Természetesen a Roomba 605-ös sem tökéletes. Ebben a részben felsoroljuk azokat a termékkel vagy márkával kapcsolatos negatívumokat, amiket a legtöbb vásárló tapasztalt.
 • Többen megjegyezték, hogy a készülék portartálya túl kicsi, viszonylag gyakran, 1-2 használatot követően üríteni kell. A portartály ugyebár 0,4 literes, ami valójában átlagosnak mondható.
  Tehát robotporszívó mércével egyáltalán nem kicsi. Fontos, hogy bármilyen modellt is vásárolsz realisztikus elvárásaid legyenek ilyen téren. A portartály ürítése egyébként nem nagy feladat.
 • Vannak akik úgy jellemezték a robotporszívót, hogy jól takarít, de elég unintelligens. Ez valójában egy jó megfigyelés: a készülék tényleg nem az okosabb modellek közé tartozik, aminek egy fő oka van: nem rendelkezik feltérképező funkcióval, nem tanulja meg a lakás alaprajzát és nem optimalizálja a tisztítás közbeni mozgását.
  Ennek a néha vicces látványon túl – logikátlanul mozog a készülék – egy igazi hátránya van: egységnyi területettel lassabban végez, mint az okosabb modellek, amikben van feltérképezési funkció.
 • Előző mindenképp egy hátrány – a lassabb munka – azonban vannak olyanok, akik ennél nagyobb problémáról számoltak be: mivel nem térképezi fel a takarítandó területet, sokszor egyazon területen többször átmegy, míg más részeket kihagy.
  A vásárlók kis százaléka számolt be ilyen problémáról, így lehet, hogy az ő esetükben hibás volt a készülék szoftvere és ez okozta a problémát. Mindenesetre, ha ilyen tapasztalsz, fordulj a kereskedőhöz.
 • A negatív visszajelzések egy jelentős része abból fakad, hogy hibás készüléket kapott a vásárló. Ez sajnos elektronikai termékeknél gyakrabban előfordul.
 • Vannak, akiknek az a problémája, hogy túl zajos. A készülék működési zajszintje 61 dB, ami átlagosnak mondható. Ebben az esetben is fontos, hogy milyen elvárásaid vannak.
  Sok hagyományos porszívó 70 dB feletti zajjal működik, az sem ritka, hogy egy készülék zajszintje magasabb, mint 75 dB. Ezeknél jóval halkabban működik bármely robotporszívó, így a 605-ös is, de tény, hogy nem hangtalanul.
 • Sokan hiányolják a programozhatóságot. Tény, hogy ez a Roomba 605 egyik gyengesége – a butasága. Ha programozható porszívót szeretnél, mélyebben a zsebedbe kell nyúlni.
 • Sokan a kereskedővel nem voltak elégedettek, ahonnan vásárolták a sajátjukat. Az, hogy ki a kiskereskedő, elsősorban akkor fontos, amikor valamiért érvényesíteni kell a 2 éves garanciát. Fontos tehát, hogy olyan helyről vásárolj, amiben megbízol.

alja

Használati útmutató

Kattints ide és egy új ablakban megnyílik a készülék magyar nyelvű használati útmutatója, amit akár egy kattintással le is tölthetsz.

Konklúzió

Az iRobot Roomba 605 a népszerű gyártó egyik legkeresettebb modellje, köszönhetően kedvező árának, valamint kielégítő teljesítményének.

Azon túl, hogy sokan keresik, sokan már meg is vásárolták, akik a visszajelzések alapján többnyire teljesen elégedettek a szerzeményükkel, hiszen azt vagy többet kaptak, mint amire számítottak.