Amennyiben a legjobb porszívó márkát keresed van egy rossz hírünk: nincs egyértelmű legjobb. A jó hír, hogy ez azért van, mert számos gyártó készít kiváló termékeket, így szinte lehetetlen egy olyat kiválasztani, ami az összes többi fölé emelkedik.

Ezen az oldalon összegyűjtöttük neked azon gyártók listáját, amelyek termékei Magyarországon is kaphatók és a top kategóriát képviselik. Attól függően, hogy milyen típusú porszívót keresel – a különböző típusokról bővebben itt olvashatsz – más és más gyártó lehet számodra ideális választás, hiszen nem mindegyik gyártó készít mindenféle típusú porszívót. 

Nézzük tehát a legjobb porszívó márkákat

Rowenta

Rowenta logo

A Rowenta egy nagy múltú cég, amelynek gyökerei a 19. századig, egészen pontosan 18854-ig nyúlnak vissza. A vállalatot egy bizonyos Robert Weintraud, német üzletember alapította. Eleinte irodai termékeket, lámpákat, valamint órákat gyártottak. Idővel szélesítették a kínálatot vasalókkal, majd elkezdték a porszívók fejlesztését és gyártását is.

Napjainkban a legnépszerűbb termékeik a különböző típusú porszívók, hajápolási eszközök és egyéb háztartási eszközök.

A Rowenta azon vállalatok közé tartozik, amelyek mindenféle porszívót gyártanak: Vezetékes és vezeték nélküli hagyományos és állóporszívókat, robotporszívókat és például morzsaporszívókat is. A vásárlók termékeiket szinte kivétel nélkül jóra vagy nagyon jóra értékelik, így bármilyen típusú porszívót is keresel, a Rowenta jó választás.

Philips

Philips logo

A Philips a Rowentához hasonlóan egy nagy múltra visszatekintő cég. 1891-ben alapították Hollandiában ahol eredetileg izzók gyártásával foglalkoztak. A céget több, mint egy évszázados fennállása alatt a folyamatos fejlesztés, valamint a kínálat szélesítése jellemezte. 

Szinte felsorolhatatlan, hogy mennyi termékkategóriában voltak úttörők: televíziók, CD, DVD, stb.

Napjainkban porszívók széles skáláját kínálják. A Rowentához hasonlóan készítenek hagyományos porszívókat, de robotporszívókat is. Termékeik jó minőségűek és megbízhatóak, ezért szavaznak nekik sokan bizalmat és találhatóak meg a termékeik háztartások milliárdjaiban világszerte. 

Xiaomi

Xiaomi logo

A Xiaomi az előző két márkával szemben egy porszívó típusra fókuszál: robotporszívók. Méghozzá nem akármilyen, hanem nagy tudású, top kategóriás robotporszívókat. 

Amennyiben tehát egy minőségi robotporszívót keresel, ami segíteni fog az otthonod tisztán tartásában és nem sajnálsz rá kiadni egy egyszeri nagyobb összeget, a Xiaomi Mi egy kiváló választás.

Electrolux

Az Electrolux szintén a legnépszerűbb porszívó márkák közé tartozik. Régóta foglalkoznak porszívók fejlesztésével és gyártásával. Olyan innovatív termékek köszönhetők jelentős részben nekik, mint például a robotporszívók. Így tehát nem csoda, hogy szinte mindenféle típust gyártanak és az egyes típusokon belül is széles és jó kínálattal rendelkeznek.

A Rowentához és Philipshez hasonlóan jó teljesítményű, tartós termékeik miatt kedvelik őket a vásárlók és értékelik a modelljeiket rendszerint nagyon jóra vagy kiválóra.

Dyson

dyson logo

A Dyson azon márkák egyike, amelyek elsődlegesen a porszívóikról ismertek. Hazánkban kevésbé elterjedt, mint egyéb márkák, azonan jelen vannak és kaphatók a termékeik, amelyeket világszerte sok háztartásban használnak.

Telán az egyik oka annak, hogy idehaza nem terjedtek el annyira, mint más gyártók modelljei az árazás: egyedi technológiájú, prémium kategóriás termékeket gyártanak, prémium árazással.

Hagyományos és rúdporszívóik kiváló teljesítményt nyújtanak és olyan egyedi technológiai megoldásoknak, mint például az érintésmentes porürítés, a takarítás kényelmesebb, mint sok más gyártó termékei esetében.

ETA

ETA logo

Az ETA egy cseh cég, amelyet 1943-ba alapítottak. Eleinte vasalók gyártásával foglalkoztak. 1952-ben jelent meg a piacon az első porszívójuk – azóta folyamatosan készítik az újabbnál újabb modelleket. Jelenleg összesen 240 különböző terméket gyártanak, mind különböző háztartási eszközök.

Legyen szó porzsákos avagy porzsák nélküli, vezetékes vagy akkus, manuális vagy robotporszívóról, az ETA-nak biztosan van néhány jó ajánlata számodra. A márkát évtizedek óta szeretik a vásárlók megbízható termékei és jó árazása miatt.

Karcher

Karcher logo

A Karcher alapvetően ipari felhasználású elektronikai termékeiről ismert. Ez alól nem kivételek a porszívóik sem, ugyanis azokat is elsődlegesen ipari felhasználásra javasolják. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem lehet meg a helyük és szerepük egy háztartásban. 

Porszívóik nem feltétlen ideálisak a belső terek – szobák, konyha, nappali stb. – tisztításához. Azonban melléképületek, garázsok és egyéb hasonló helyiségek tisztításához jobb választás lehet egy Karcher porszívó, mint azon gyártók termékei, amelyek otthoni felhasználású modelleket készítenek.

Lévén ipari felhasználásra készítik termékeiket, azok az átlagnál strapabíróbbak, miközben remek ár/érték arányúak is.

Bosch

bosch logo

Az oldalunkon sokszor, sok különböző termékkategóriában találkozhatsz különböző Bosch termékekkel. Ennek két oka van: termékek széles skáláját gyártják és akármilyen kategóriáról is van szó, a Bosch termékei rendszerint ott vannak a legjobbak között. Köszönhetik ezt a kiváló céges minőségpolitikának, valamint a folyamatos innovációnak.

A Boschtól vásárolhatsz porzsákos és porzsák nélküli porszívókat, robotporszívókat, ipari porszívókat, szőnyegtisztítótó stb. Valószínűleg akármilyen porszívó típusra gondolsz, a Bosch gyárt olyat. 

A többi ezen az oldalon felsorolt gyártóhoz hasonlóan a Bosch termékeit is túlnyomó többségben nagyon szeretik a használóik, így mi is bátran ajánljuk őket, legyen szó porszívókról vagy bármilyen más termékkategóriáról.

Sencor

Sencor logo

A Sencor nem feltétlen az első márka, ami a legtöbb ember eszébe jut, ha porszívókat gyártó cégekről van szó. Ettől függetlenül érdemes felvenni a listádra a termékeit, különösen amennyiben porzsákos porszívót szeretnél vásárolni.

Nem csak porzsákos porszívókat gyártanak. Vásárolhatsz tőlük porzsák nélküli de akár robotporszívókat is.

Porzsákos porszívóik nem csak megbízhatóak, kedvező árúak is. Ha tehát egy alacsonyabb, fix büdzséd van a porszívó megvásárlására, érdemes elgondolkoznod a Secoron, mint márkán.

Bissell

Bissell logo

A Bissell is egy talán kevésbé ismert márka, amit sokan pont emiatt nem vásárolnak meg. Azonban ez is egy nagy múltú, nemzetközi cég, amely a különböző minőségi tisztító eszközök gyártására szakosodott.

Szinte nincs olyan porszívó kategória, amelyre nem készítenek terméket. Vásárolhatsz kifejezetten állatszőr tisztítására ideális kézi és hagyományos Bissell porszívót. Fapadló vagy kárpit tisztítására keresel eszközt? A Bissellnek ezekre is van több modellje.

Akkus rúdporszívóik a drágább porszívók közé tartoznak, de használatuk kényelmes, termékeik jó minőségűek.

A Bissell tehát egy idehaza talán kevésbé ismert márka, amely remek termékeket gyárt, amiket azok, akik leteszik a cég mellett a bizalmukat, többségében nagyon szeretnek és nagyon jóra értékelnek.

HOOVER

Hoover logo

Legyen szó autós porszívóról, robotporszívóról, avagy hagyományos porzsákos vagy porzsák nélküli porszívóról, a HOOVER széles kínálattal rendelkezik. 

A HOOVER egy amerikai márka, amely több, mint 100 éves történelemmel bír. Sok márkával szemben ez a cég megmaradt a kaptafájánál: tisztító eszközöket készítenek. Nem csak porszívókat, hanem például légtisztítókat is. Azonban az általuk forgalmazott termékkategóriák száma meg sem közelíti az olyan cégekét, mint a Bosch, Rowenta vagy Philips.

Különböző típusú porszívóik ritkán kapnak 4,5 csillagosnál rosszabb értékelést, ami azt jelenti, hogy a vásárlók több, mint elégedettek velük. Így mi is csak ajánlani tudjuk a HOOVER márkát, amennyiben olyan porszívó típust keresel, amilyet forgalmaznak.