Hajvasalók

Ennek véleményünk szerint két fő oka van: az egyik, hogy hatalmas a kínálat. 20-30 éve könnyű volt választani, mert nem volt választási lehetőség. A másik ok, hogy sok a jó termék.

Tehát nem csak nagy a kínálat, hanem általában véve jó minőségű is. Ez persze alapvetően egy jó dolog vásárlói szempontból.

Egy hátránya viszont van: nehéz választani. Öröm az ürömben, hogy akárhogy választasz is, valószínűleg nagyon nem fogsz mellé.

Ezen az oldalon árkategóriánként gyűjtöttünk össze néhányat a legjobb hajvasalók közül.

Mi alapján mondjuk azt, hogy ezek a legjobbak között vannak? Valódi vásárlói visszajelzések alapján.

Egy-egy ilyen útmutató megírása előtt sok-sok órát töltünk kutatással, aminek egyik fő célja, hogy utána járjunk, mely termékekkel elégedettek a leginkább a vásárlók. Tesszük mindezt azért, hogy neked már ne kelljen.

Legjobb hajvasalók közül néhány 2021-ben - Tesztek, vélemények alapaján

A következő részben bemutatunk azon legjobb hajvasalók közül néhányat, amelyeket a vásárlók a leginkább kedvelnek.


Rowenta SF4522D0 Liss & Curl Keratin Shine Elite

Rowenta SF4522D0 Liss & Curl Keratin Shine Elite

A Rowenta SF4522D0 egy 2 az 1-ben hajvasaló, amely nem csak vasal, hanem göndörít, köszönhetően annak, hogy kombinálja a hajegyenesítő és hajsütővas tulajdonságait.

A Rowenta az egyik legismertebb és legnépszerűbb hajvasaló márka az olyanok mellett, mint pl. a Remington vagy a Babyliss.

<< Kattints ide az aktuális áráért >>

A simítólapok szélessége 25 mm, anyaga pedig kerámia/turmalin ötvözet. A felmelegedési ideje 60 mp, a hőmérséklet-tartománya pedig 130 és 230 Celsius fok között van. A visszajelzések alapján az egyik legnépszerűbb hajvasaló Magyarországon.


ETA Fenité 3337 90000

ETA Fenité 3337 90000

Az ETA Fenité 3337 90000 egy jó vásárlói visszajelzésekkel rendelkező, minőségi gőzölős hajvasaló.

A simítólapok anyaga kerámia, szélességük 25 mm. 160 és 220 Celsius fok közötti hőmérséklet tartománnyal rendelkezik, valamint 4 hőmérséklet fokozattal.

<< Kattints ide az aktuális áráért >>

Jár hozzá egy praktikus utazótok is, ami ideális utazó hajvasalóvá teszi.


Remington S5505 Pro Ceramic Ultra

Remington S5505 Pro Ceramic Ultra

A Remington S5505 Pro egyik különlegessége az extrém gyors, 15 mp-es bemelegedési idő. Bekapcsolod és szinte azonnal használhatod is.

Minden egyéb szempontból átlagosnak mondható: a simítólapok anyaga kerámia, szélességük 25 mm.

A hőmérséklet-tartomány 150 és 230 Celsius fok között van.

<< Kattints ide az aktuális áráért >>

A Remington S5505 Pro Ceramic Ultra egy viszonylag egyszerű hajvasaló, ami remekül teszi a dolgát és a vásárlók szeretik.


Remington S6505 Pro Sleek and Curl

Remington S6505 Pro Sleek and Curl

A Remington S6505 Pro Sleek and Curl mindent ugyanolyan jól csinál, mint az S5505-ös. A különbség, hogy az S6505-ös nem csak egyenesítésre, hanem ondolálásra (göndörítés) is használható.

<< Kattints ide az aktuális áráért >>

Minden egyéb szempontból olyan, mint az S5505-ös. Az extra funkció miatt persze valamelyest drágább, de még így is bőven 15.000 Ft alatt kapható.


Rowenta SF1012F0 New Compact Liss 230 Elite

Rowenta SF1012F0 New Compact Liss 230 Elite

A Rowenta SF1012F0 egy egyszerű 2 az 1-ben hajvasaló, amit a felhasználói nagyon szeretnek. Ilyen az, amikor a kedvező ár jó minőséggel párosul.

10.000 Ft alatt minden bizonnyal az egyik legjobb hajvasaló, ami hajegyenesítésre és göndörítésre is használható.

<< Kattints ide az aktuális áráért >>

Felmelegedési ideje 30 mp, ami szinte azonnali használatot tesz lehetővé. A hőmérséklet-tartomány 180 és 230 Celsius fok közötti.


Remington Shine Therapy S8500

Remington Shine Therapy S8500

Még egy 15.000 Ft alatti Remington hajvasaló, igaz, ez éppen, hogy belefér ebbe az összeghatárba. A simítólapok felülete argánolajjal és E-vitaminnal impregnált kerámia.

A lapok gyorsan, 15 mp alatt felmelegednek. 9 hőmérsékleti fokozat állítható be rata 150 lés 230 Celsius fok között.

<< Kattints ide az aktuális áráért >>

Többfeszültségű, ami alkalmassá teszi külföldi utazás során való használatra is. Összességében egy jó minőségű, sokrétű hajvasaló egy elismert márkától.


BaByliss ST395E

BaByliss ST395E

A BaByliss ST395E az első BaByliss termék ezen a listán. Elsősorban azért, mert egy prémium gyártóról van szó, amely nem igazán gyárt 15.000 Ft alatti hajvasalókat. Jogosan az egyik legnépszerűbb márka. A vásárlók nagyon szeretik a termékeiket. 

Az ST395E egy titán-kerámia simítólappal ellátott hajvasaló. A simítólapok szélessége 38 mm, ami nagyon az összes 15.000 Ft alatti modellnél.

<< Kattints ide az aktuális áráért >>

A működési hőmérséklet-tartomány 170 és 230 Celsius fok közötti. Összesen 5 különböző hőmérsékleten használható. A termékhez 3 év garanciát ad a gyártó.


Bellissima 11632 My Pro Steam B28 100

Bellissima 11632 My Pro Steam B28 100

A Bellissima is a kedvelt márkák közé tartozik. A 11632 My Pro Steam B28 100 egy gőzvasalásra is alkalmas hajvasaló.

Simítólapjai kerámiából készültek és 28 mm szélesek. A 64 W maximum teljesítményű készüléket 170 és 230 Celsius fok között lehet használni. A 170 Celsius fokos működés alkalmassá teszi vékonyszálú haj formázásához is.

<< Kattints ide az aktuális áráért >>

Az eszköz ondolálásra is alkalmas, azaz nem csak egyenesíteni, hanem göndöríteni is lehet vele.


Rowenta SF7660F0

Rowenta SF7660F0

A Rowenta nem először szerepel ezen a listán. Olcsóbb, 15.000 Ft alatt eszközöket is értékesítenek.

Az SF7660F0-t szinte tökéletesre értékelik a felhasználóik, ami mindenképpen jó jel, hiszen azt mutatja, hogy teljesíti vagy felülmúlja az elvárásokat. Az eszköz egyenesítésre és formázásra, göndörítésre is alkalmas.

<< Kattints ide az aktuális áráért >>

A simítólapok szélessége 25 mm. A hajvasaló felmelegedési ideje 30 mp, a használható hőmérséklet-tartomány pedig 130-200 Celsius fok.


Remington Keratin Therapy S8590

Remington Keratin Therapy S8590

A Remington Keratin Therapy S8590 egy remek 20.000 Ft alatti hajvasaló. A gyártó szerint az ú.n. Keratin Protective technológiának köszönhetően ez az egyik legbiztonságosabb hajvasalójuk. Ennek lényege, hogy keratinnal itatták be a lapok felületét, amit használat közben fokozatosan felvesz a haj, ami ápolja és táplálja.

Az eszköz 15 mp-es gyorsmelegítő funkcióval bír. 160 és 230 Celsius fok között 5 fokozatban állítható a hőmérséklet. A Turbo Boost funkcióval a hajvasaló gyorsan felmelegíthető a maximális hőmérsékletre.

<< Kattints ide az aktuális áráért >>

Az S8590-eset hővédő szenzorral is felszerelték, aminek köszönhetően a gép automatikusan a haj állapotának és nedvességtartalmának megfelelő hőmérsékleten tartja magát.


Philips Moisture Protect HP8374/00

Philips Moisture Protect HP8374

A Philips Moisture Protect HP8374/00 egy titán felületű hajvasaló. Igazi prémium kategóriájú darab. Az eszköz másodpercenként 30-szor méri meg a haj állapotát és ez alapján automatikusan állítja be a mindenkori működési hőmérsékletet. E technológia neve MoistureProtect, ezután kapta a nevét a modell. 

A hajvasaló ionizálójának köszönhetően csökkenti a haj statikus töltöttségét, így felgyorsítva a hajvasalást folyamatát. A digitális LED kijelzővel könnyű az eszköz kezelése, a sebesség és üzemi hőmérséklet beállítása. Gyors, 15 mp-es felmelegedési idővel rendelkezik.


Rowenta SF8210F0 Ultimate Experience

Rowenta SF8210F0 Ultimate Experience

A Rowenta professzionális hajvasalója az SF8210F0 Ultimate Experience. Multifunkciós készülék, mivel nem csak egyenesítésre, hanem göndörítésre és hullámosításra is tökéletesen alkalmazható.

Klinikai tesztek alapján 100%-ban megőrzi a keratint a hajban. A simítólap anyaga kerámia, amit ásványi kő felülettel vontak be. 25 mp-es bemelegedési ideje ebben a kategóriában átlagosnak mondható.

<< Kattints ide az aktuális áráért >>

120 és 200 Celsius fok között állítható a készülék hőmérséklete. A 200 fokos hőmérséklet az eszköz működésének köszönhetően bőven elegendő bármilyen haj formázására.

A gyártó 10 év javítási garanciát vállal a modellre, ami bármilyen meghibásodás esetén is olcsó javítást biztosít.


L’Oréal Professionnel Steampod 3.0

L’Oréal Professionnel Steampod 3.0

A L’Oréal Professional Steampod 3.0 a L’Oréal által szabadalmaztatott professzionális gőz -és hajformázók 3. generációja. Az eszközben van egy beépített víztartály, amibe desztillált vizet kell helyezni – ez a gőz alapja. Az intelligens hőszabályzó másodpercenként kétszer ellenőrzi a hajat és igazítja a hőmérsékletet, amennyiben szükséges.

<< Kattints ide az aktuális áráért >>

A beépített fésű folyamatosan fésüli a hajat használat közben – már amennyiben használod, mivel akár ki is vehető. Természetesen nem csak a haj kiegyenesítésére, hanem göndörítésre is használható.


Brazil Keratin Iron Repair

Brazil Keratin Iron Repair

A lista végére egy ultrahangos hajvasalót hagytunk, amit arra az esetre javaslunk, ha a hajad sérült és ápolásra szorul. A Brazil Keratin Iron Repair konkrétan erre lett kifejlesztve. Szaknyelven ez az eszköz egy a reparáló készítményekkel való alkalmazásra szolgáló hideg technológiával ellátott hajvasaló. Azaz az eszköz nem generál hőt.

<< Kattints ide az aktuális áráért >>

Az ultrahangos hajvasaló használatának célja a sérült haj kezelése, valamint a hajszálak töredezésének, károsodásának és kihullásának megelőzése.

A vásárlói visszajelzések alapján az eszköz működik, ugyanis felhasználói rendszerint a kívánt pozitív változásokat érik el használatával.

Választási útmutató

Melyik a jobb: titán vagy kerámia hajvasaló?

Ez elsősorban a haj típusától függ. Általános szabály, hogy amennyiben a hajadat könnyű vasalni, egy kerámia hajvasaló ideális választás. Amennyiben viszont vastag a hajad és/vagy hullámos, esetleg göndör – tehát viszonylag nehéz vasalni, érdemes valamelyik titánium hajvasalót megvásárolnod. Ezek gyorsabban és magasabb hőfokra melegednek fel, így a nehezebben vasalható hajjal is megküzdenek. Hátrányuk, hogy a magasabb hőmérséklet következtében jobban károsítják a hajat, mint a kerámia hajvasalók. 

Milyen hajvasalókat használnak a szakemberek és a szalonok?

A szalonokban és professzionális fodrász készletekben rendszerint titán hajvasalót találsz. Ez nem jelenti azt, hogy neked feltétlenül ez az ideális választás – amint az előző szekcióban kifejtettük. A lényeg, hogy akármilyen hajvasalót használsz is, törekedj arra, hogy mindig a lehető legalacsonyabb hőfokon használd – ami még kiegyenesíti a hajadat, természetesen. Továbbá javasoljuk hővédő spray használatát minden hajvasalás előtt.